ALMAN GENÇLERDEN ERDEMLİ BELEDİYESİNE ZİYARET

Almanya Berlin Com Gençlik Merkezi mensubu bir grup genç Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk Milletinin misafirperverliğine vurgu yapan Belediye Başkanı Tollu, Alman gençlere Erdemli’yi tanıtıcı hediyeler, İslam dinini seçerek Müslüman olan Alman gence de Kuran-ı Kerim ve Namazlık armağan etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hedeflerinin Erdemli’yi uluslararası alanda daha iyi tanıtıp, dolayısıyla daha fazla turistin ilçemize gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. Misafirlere Erdemli’nin coğrafi konumundan bahseden Tollu, “Erdemli sahillerinin güzelliği kadar, deniz seviyesinden 30 km yukarılara çıkıldığında hissedilen yayla havası da bir başka güzeldir. Deniziyle, doğasıyla ve kültürel zenginlikleriyle ilçemiz gezilmesi görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Buraların güzelliğinden memleketinizde bahsedin ki daha fazla Alman Erdemli’mizi ziyaret etsin” dedi.

Erdemli’nin gelişmekte olan bir ilçe olduğunu beyan eden Tollu, bu gelişmişliğin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Bu gelişme çalışmalarının arasında turizm olduğunu söyleyen Tollu, önceliklerinin Erdemli’de turizm altyapısını kurmak, bunu sağladıktan sonra da ilçenin güzelliklerinin tanıtılması olduğunu dile getirdi. Tüm bunların haricinde Almanya ile Türkiye arasında tarihten gelen özel bir bağ olduğunu ifade eden Tollu, Türkiye’de turizm denildiğinde ilk olarak Almanların gelmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Bu anlamda Erdemli’nin gelişmesi için, turizm değerlerinin ortaya çıkarılması için Almanlardan özel bir ilgi beklediklerinin altını çizen Tollu, ziyaretçilerden Almanya’da Erdemli’yi anlatmalarını ve buraya davet etmelerini istedi.

Erdemli’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Alman gençler, Başkan Tollu’ya gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ettiler. Başkan Tollu ise kendisine verilen plaket ve resimden oluşan hediyelere karşın, heyete çeşitli yöresel armağanlar takdim etti. Alman gençler arasında Müslüman olan bir gence özel ilgi gösteren Tollu, gence Kuran-ı Kerim ve namazlık vererek tebrik etti.