ANKARA’DA ERDEMLİ FARKI

Bu yıl 2.si düzenlenen Ankara’da Mersin Günleri etkinliklerinde Erdemli Belediyesi standı renkli görüntülere sahne oldu. Belediye dev Yörük çadırı kurdu, ziyaretçiler akın etti. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de, Erdemli çadırını ziyaret ederek burada bir süre dinlendi.

2. Ankara’da Mersin günleri etkinlikleri 28 Nisan, 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlk gün yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği organizasyonda, ilçe belediyeleri, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları kurdukları stantlarla kendilerini tanıttılar. Çeşitli etkinlikler ve ikramlarla geçen tanıtım günlerinde akşamları da konserler düzenlendi. Sanatçılar Turgay Başyayla, Eda-Metin Özülkü, Aşık Sefai, Yıldız Çam, Hayrullah Kaplan ve mahalli sanatçıların sahne aldığı etkinlikler, Perşembe günü gerçekleştirilen resmi açılış programı ile başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi ve Mersin Olgunlaştırma Enstitüsünün düzenlemiş olduğu defile ile başlayan açılış programı protokol konuşmaları, açılış kurdelesinin kesilmesi ve organizasyona katkı sunan kişi kurum ve kuruluşlara plaket takdim edilmesiyle sürdü. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

ERDEMLİ BELEDİYESİ DEV YÖRÜK ÇADIRI KURDU

Etkinliklerde Erdemli Belediyesi de kurduğu dev Yörük çadırı ile yer aldı. Çadır içerisinde ziyaretçilere ve konuklara yöresel olarak sıkma, yayık ayranı ve cezerye ikram edilirken, Erdemli limonu ve portakalı dağıtıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda ayrıca Erdemli Belediyesi kurduğu dev led ekran ile ilgi odağı oldu. Bozo dayı lakaplı sanatçı Hayrullah Kaplan, hem çadır içinde hem de konser alanında verdiği konserlerle ziyarete gelen Ankara’lılardan yoğun ilgi gördü. Ayrıca Ankara’da yaşayan ve Erdemli’li ve Mersin’li konuklarda belediye çadırını ziyaret ettiler. Etkinliklerde sanatçı Bozo Dayı konser alanında Aşık Sefai ve Şair Coşkun’la aynı sahneyi paylaşarak izleyicilere müzik ziyafeti sundular. Erdemli Belediyesi sanatçısı olarak sahne alan Bozo Dayı, performansı ile herkesin beğenisini kazanırken, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kendisine katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Etkinliklerde ayrıca Yönetmen Musa Kaplan’ın yönettiği “Son Yörükler” isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Gösterim sonunda Başkan Tollu, yönetmen Kaplan’a da bir teşekkür plaketi verdi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ ERDEMLİ BELEDİYESİ YÖRÜK ÇADIRINDA

Etkinlikleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de ziyaret etti. Beraberindeki heyetle stantları ziyaret eden Bahçeli, Erdemli Belediyesi Yörük Çadırında bir süre oturdu. Burada kendisine ikram edilen yörük yayık ayranı ve sıkma eşliğinde bir süre sohbet eden Bahçeli’ye, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından özel olarak yaptırılan Türk Bayrağı figürlü biblo armağan edildi.

TOLLU: KENTİMİZİ LAYIKIYLA TANITIYORUZ

Yaklaşık 350 bin kişinin ziyaret ettiği Mersin Günlerinde Erdemli’nin tanıtımı içi her türlü çalışmayı yaptıklarını beyan eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu konuyu Erdemli Belediyesi olarak çok önemsediklerini dile getirdi. Erdemli’nin tanıtımı noktasında son yıllarda, büyük bir tanıtım atağına çıktıklarını ifade eden Tollu, sadece Ankara’da değil, İstanbul diğer yerlerde düzenlenen fuarlarda da Erdemli’yi en iyi şekilde temsil ettiklerinin altını çizdi. Bundan sonrası için bu tür faaliyetleri arttırarak sürdüreceklerini kaydeden tollu, “bu bağlamda yurt dışı tanıtım projelerimizde bulunmaktadır. Bu noktada da ilçemizi tanıtacağız. Tüm bunların yanı sıra bir taraftan da kentimizin güzellşemesi adına da hizmet atağımızı sürdürüyoruz. Gelen konuklara son derece çağdaş, güzel bir Erdemli göstermek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

4 gün süren Ankara’da Mersin Günleri etkinliklerinin en dikkat çeken standının Erdemli Belediyesi Yörük Çadırı olduğu noktasında birleşen vatandaşlar da, gösterilen ilgiden ve yapılan hazırlıklardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yapılan açıklamalarda Erdemli’nin  tanıtımı için bu tür etkinliklerin önemli olduğu belirtildi.