ATATÜRK’Ü DOĞRU ANLAMALIYIZ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü münasebeti ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün inkılaplarının ve yeniliklerinin doğru anlamanın gereği üzerinde duran Tollu, “bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Geleceğimiz için onun izinden, açtığı yoldan gitmeliyiz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü sebebi ile yayımladığı açıklamasında Atatürk’ü minnet ve özlemle andıklarını beyan eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Atatürk’ün ve yaptığı yeniliklerin daha iyi anlaşılabilmesi için Atatürk’ün çocuklara ve gençlere iyi anlatılması gerektiğini dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millet için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Tollu, böylesine milli bir kahramanın açtığı yoldan gidilmesinin son derece mühim olduğunu da vurguladı. Atatürk’ün dünyanın en seçkin liderlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Tollu, bu vatanın ve milletin Atatürk ile silah arkadaşlarına da çok şeyler borçlu olduğunu belirtti. Onların sayesinde bugün bu topraklarda hür bir şekilde yaşayabildiklerine dikkat çeken Tollu, “Bizler eğer bu gün bu vatanda, bu bayrağın altında rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak bu Atatürk ve onun kıymetli askerlerinin sayesindedir. Biz, Atatürk’e sıkı sıkı sarılmalıyız. Bu gün bakınız Irak’a, Suriye’ye, Mısır’a ve dolayısı ile Ortadoğu’ya! Onların bir Atatürk’ü yoktu. Yugoslavya nasıl parçalandı? Onların da bir Atatürk’ü yok. Bizim de ülkemizin her karış toprağını işgal ettiler. Fakat biz çok zor günler geçirerek, bu vatanı düşmandan temizledik. Bu gün bunu Afganistan yapamıyor, Ortadoğu kaynıyor. Yabancı askerlerin çizmeleri cirit atıyor.  Çünkü onların da bir Atatürk’ü yok. İşte sırf bu yüzden Atatürk’e sarılmaktan başka çaremiz yok. İşte bu yüzden Ata’mızın izinden gitmekten başka çaremiz yok. Bu yüzden çocuklarımız Atatürk’ü iyi ve doğru öğrenmeliler. Bu görev de hepimizin” dedi.

Atatürk’ün değerinin iyi bilinmesi ile ilgili görüşlerini sık sık yineleyen Tollu, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı:

“Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Atatürk’ü anlamaktan ve onun izinden gidebilmekten daha güzel ne olabilir ki? Bu yüzden çocuklarımıza bunu aşılayabilmeliyiz. Mustafa Kemal’i anlamak için sadece onun resimlerini asmak yeterli değildir. O’nu tanımalıyız. O’nun yolundan gitmeliyiz. Ata’mızı tanımak, O’nun ne yaptığını, ne düşündüğünü bilmek demektir. İstiklalimizi Atatürk’e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, saygıyla anıyoruz. O’nun yolundan giderek Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kötü emeller besleyenlere fırsat vermeyeceğiz. O’nun bizlere bıraktığı bu ülkenin, bir karış toprağını dahi vermeyiz. Atatürk’ün bizlere bıraktığı ne büyük miras çalışmaktır. Çok çalışmalıyız ve Ata’mıza, silah arkadaşlarına, askerlerine, kurtuluş mücadelesine can veren, yaralanan atalarımıza layık olabilmeliyiz. Ata’mızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.”