BELEDİYE ERDEMLİ’Yİ TANITACAK

Kasım ayının son haftasında İstanbul Feshane’de düzenlenecek olan Mersin Tanıtım Günleri etkinliklerinde Erdemli Belediyesi stant açarak Erdemli’yi temsil edeceğini bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, yörük yaşantısını İstanbul’da canlandırmak amacı ile kıl çadırdan, sıkma, börek ve yayık ayranına kadar bütün güzelliklerin sergileneceği vurgulandı. Ayrıca, ilçenin tanıtımına uygun olarak belediyece temsili limon tezgâhının kurulacağı belirtildi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu tür etkinliklerle Mersin’in tanıtılması için ellerinden gelen ne varsa yapmaya devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Feshane’de Mersin’in tanıtımının yapılacağı etkinliğe Erdemli Belediyesi de katkıda bulunacak. Erdemli Belediyesi, İstanbul’da, Yörük yaşantısını canlandırarak İstanbul’da yaşayan ve memleket özlemi çeken Mersinliler için kıl çadır kurup, yöresel sıkma, börek ve yayık ayranı ikramında bulunacak. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin yanı sıra etkinlik alanına gelen herkesin dikkatini çekmeyi amaçlayan Erdemli Belediyesi, aynı zamanda açtığı stantta Erdemli’nin limon, portakal, greyfurt ve domateslerini de sergileyecek. Etkinlikte Erdemli Belediyesi ayrıca temsili limon tezgâhı kuracağını da kaydetti. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun da katılacağı etkinlikte, Mersin ve Erdemli’nin tanıtımına yönelik broşürlerle birlikte, belediye hizmetlerini anlatan haber bülteni de vatandaşlara dağıtılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tollu, Erdemli ve Mersin’in tanıtılması için belediye olarak şimdiye kadar üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin bir arada olması, yardımlaşması, Mersin’den İstanbul’a gelenlere sahip çıkması, kültürel, sosyal ve benzeri birçok etkinlikte bulunmasının önemine değinen Tollu, programın etkili ve faydalı olmasını ümit ettiklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen ve İstanbul’da yaşayan Mersinlileri bir araya getiren ilk etkinlikte Mersin’i temsilen Erdemli Belediyesi yer almıştı. 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Mersinlilerin bir araya gelmesine vesile olan bu tanıtım programına katılımın yoğun olması bekleniyor.

Video için Tıklayınız ....