BELEDİYE FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

ŞAMPİYON HÜSAMETLİ OLDU Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen yayla mahalleri arası futbol turnuvası Erdemli Belediyesi futbol sahasında oynanan üçüncülük-dördüncülük ve final maçı ile sona erdi. Şampiyon, final maçında Güneyli mahallesini penaltılarda 3-1 yenen Hüsametli Mahallesi oldu.

Yeni büyükşehir yasası ile birlikte tüzel kişiliklerini kaybeden ve Erdemli Belediyesine bağlanan yayla mahallerine yönelik olarak Erdemli Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun şehir dışında olması sebebi ile katılamadığı şampiyonluk maçlarına Erdemli Belediye Meclis Üyeleri Adem Gürsoy, Mehmet Topkara ve Şaban Dölek katıldı. Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Arif Ekici’nin de izlediği ve Hüsametli ile Güneyli mahalleleri arasında oynana final maçının normal süresi 0-0 berabere bitti. 90 dakikanın ardından yapılan penaltı atışlarında Hüsametli, Güneyli’yi 3-1 mağlup ederek bu senenin şampiyonu oldu. Final maçından önce oynanan 3.’lük-4.’cülük maçında ise Albeyli, Sarıkaya Mahallesini yenerek 3.cü oldu.

Maçların ardından düzenlenen kupa töreninde turnuvada derece yapan mahallere protokol tarafından kupaları verilirken, şampiyona sundukları katkılardan dolayı hakemlere, Mersin İl Hakem Kurulu üyelerine ve spor adamlarına plaket takdim edildi. Taraftarların çok yoğun ilgi gösterdiği maçların sonunda yaptığı yazılı açıklama ile şampiyon Hüsametli ‘yi ve tüm takımları kutladığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu yıl Erdemli Belediyesi olarak ilkini düzenledikleri bu turnuvayı bundan sonraki yıllarda da sürdüreceklerini kaydetti. Tollu, turnuvaya katkı sunan herkese teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.