BELEDİYE MEVLİD KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI DÜZENLEDİ

Erdemli Belediyesi, Mevlid Kandilinde özel bir program hazırladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programla Kültür Merkezi de görücüye çıkmış oldu. Programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “alemlere rahmet olarak gönderilen ve kıyamette insanların şefeatçisi olacak olan Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandilimiz kutlu ve mübarek olsun” dedi.

Erdemli Belediyesince bu yıl Mevlid Kandili münasebeti ile özel bir kutlama programına imza atıldı. Yatsı namazını müteakip başlayan programda Kur-an-ı Kerim ve ilahiler okunup dualar edildi ve semazen gösterisi sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TOLLU: YÜCE BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ

Dua edildikten sonra bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Yüce Mevlamıza ne kadar şükretsek ne kadar hamdetsek azdır. Çünkü bizleri, insanların kıyamet gününde şefeatçisi olacak olan yüce bir Peygambere ümmet eylemiştir ve O Peygamberin tebliğ ettiği mükemmel bir dinin mensubu kılmıştır. O din ki komşusu açken tok yatmayı yasaklamış, kardeşliği ve paylaşmayı emretmiştir. Bizler böyle yüce bir Peygamberin, böyle mükemmel bir dinin ve geleneğin mensuplarıyız Elhamdülillah” dedi.

TOLLU BİRLİK, BERABERLİK VE HİZMETVURGUSU YAPTI

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Tollu, Erdemli’nin çok özel ve güzel bir memleket olduğunu, insanlarının milli ve manevi hassasiyetlerinin ön planda olduğunu ve bu özellikleri ile yaşanabilir bir yer olduğunu kaydetti. Böylesi bir yere hizmet etmenin son derece mutluluk verici olduğuınu kaydeden Tollu, bu yüzden Allah’a şükrettiğini söyledi. Erdemli’nin her yönden hizmet eksiği olduğunun altını çizen Tollu, bugüne kadar hem fiziki hem kültürel hem de sosyal ve sanatsal hizmetlerle bu açığı büyük ölçüde kapattıklarını, bundan sonra da daha fazla çalışarak vatandaşları mutlu edeceklerini dile getirdi.

KÜLTÜR MERKEZİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Mevlid Kandili programının kendileri için ayrı bir güzelliği olduğunu da kaydeden Tollu, programın genel anlamda ilk defa görücüye çıkan Kültür Merkezinde icra edilmesinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Konuşmasında belediye olarak yaptıkları hizmetlerden satırbaşlarını vatandaşlarla paylaşan Tollu, özellikle de hizmet sunumunda insanları ayrıştırmadan sadece Allah rızasını gözeterek hizmet ettiklerini vurguladı. Tollu, bundan sonraı için de kültürel ve sanatsal programlarla vatandaşları buluşturacaklarını ifade ederek, özellikle de kültür merkezinin bu konuda kendileri için çok önemli bir unsur olduğunun altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

İLAHİLER VE HZ MUHAMMET SOHBETİ MEST ETTİ

Başkan Tollu’nun konuşmasının ardından programda aynı zamanda Mevlana’nın vuslat yıldönümü olması hasebiyle Mevlana da anıldı. İlahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak’ın söylediği ilahiler ve semazen gösterisiyle devam eden programda ünlü seslendirme sanaçısı ve hatip Muhammet Emin Kutlu, Mevlid Kandili ve Mevlana konulu sohbet icra etti.

Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen programda salonun dolduğu gözlemlenirken, vatandaşlar hem kültür merkezinden hem de programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediyeyi ve başkan Tollu’yu tebrik etti. Program konuklara kandil simidi ve meyve suyu ikramının yapılmasıyla sona erdi.