BÜYÜK MERSİNLİLER BULUŞMASINA ERDEMLİ BELEDİYESİ DAMGA VURDU

Erdemli Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen ve İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin bir araya getirildiği etkinlikte yaptığı organizasyonla adından söz ettirdi. Yörük yaşantısını İstanbul’da canlandırmak amacı ile kıl çadır kuruldu, sıkma, börek ve yayık ayran ikramı yapıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu tür etkinliklerle Mersin’in tanıtılması için ellerinden gelen ne varsa yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kısa adı MİSYAD olan Mersin İşadamları, Yöneticileri, Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği İstanbul’da “Büyük Mersinliler Buluşması” adı altında bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, İstanbul’da yaşayan Mersinliler bir araya geldi. Erdemli Belediyesi etkinliğe sunduğu katkı ile damga vurdu. Erdemli Belediyesi, İstanbul’da, Yörük yaşantısını canlandırarak İstanbul’da yaşayan ve memleket özlemi çeken Mersinliler için kıl çadır kurdu, yöresel sıkma, börek ve yayık ayranı ikramında bulundu. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerle birlikte etkinlik alanına gelen herkesin dikkatini çekerek takdir toplayan Erdemli Belediyesi, aynı zamanda açtığı stantta Erdemli’den getirdiği limon, portakal, greyfurt ve domatesleri de sergilerken, gelen misafirlere cezerye ikramında da bulundu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun da katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Mersin, Erdemli tanıtımına yönelik broşürlerle birlikte, belediye hizmetlerini anlatan haber bültenin de vatandaşlara dağıtıldığı etkinlikte Başkan Tollu, belediye meclis üyeleri Mehmet Topkara ve Duran Kara ile birlikte vatandaşlara yayık ayran ikram etti, bazlama pişirdi.

TOLLU: ERDEMLİ BELEDİYESİ OLARA KHER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Üsküdar Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi önünde yapılan ikramlardan sonra toplantı salonunda düzenlenen programa geçildi. Türkücü Gürhan Ötün’ün mini bir konser verdiği programda MİYSAD Derneğince hazırlanan Mersin ve MİYSAD tanıtım filmi sahnelendi. Daha sonra açılış konuşmasını MİSYAD Başkanı Mehmet Mazak yaptı. Konuşmasında Derneğin misyon ve vizyonu hakkında bilgiler veren Mazak, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. İstanbul’da dernekleşmeyen tek ilin Mersin olduğuna dikkat çeken Mazak, “bırakın ili, ilçelerin hatta bazı köylerin bile İstanbul’da dayanışma derneği varken, bizim yok. Hatta İstanbul’da dernekleşmeyen tek il Mersin’di. Şimdi biz bir adım attık ve herkesi bu derneğe sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi. Konuşmasında Erdemli Belediyesine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Mazak’tan sonra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı konuşmada Tollu, derneğin çok yönlü ve anlamlı bir amaca hizmet ettiğini belirterek, Erdemli Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin bir arada olması, yardımlaşması, Mersin’den İstanbul’a gelenlere sahip çıkması, kültürel, sosyal ve benzeri birçok etkinlikte bulunmasının önemine değinen Tollu, dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin bir araya gelerek hasret giderdikleri ve tanışma fırsatı buldukları etkinlikte daha sonra Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, AKP Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt konuşma yaptılar. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Uğuz’un sunum yaptı programın sonunda tüm protokol sahnede kurdele keserek derneğin açılış merasimini gerçekleştirdiler. Etkinlikte, Erdemli eski Kaymakamlarından İbrahim Özefe, yine Erdemli’de görev yapan Başkomiser Gökhan Kızıltepe, yazar Doğan Cüceloğlu, gazeteci ve spor yorumcusu Cevdet Ünüvar,  geçtiğimiz hafta Ardahan Valisi olan Ahmet Deniz gibi birçok renkli sima da yer aldı.