“CİĞERİMİZ YANIYOR. TUZAĞA DÜŞMEYELİM”

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Hakkâri Dağlıca'da PKK terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı. Açıklamasında,“endişe içerisinde bekliyoruz, artık bu duruma dur demenin zamanı gelmedi mi? Acilen bir şeyler yapılmalı. Şehit ailelerine sabırlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Tollu, bu oyunu yüce Türk Milletinin çözeceğini belirtirken, bu oyunun içerisine vatandaşları çekerek, ülkede bir iç savaş çıkarma çabalarının olduğunu, vatandaşların uyanık olmaları gerektiğini ve bu oyuna gelmemeleri gerektiğini söyleyerek, itidal çağrısında bulundu. Vatandaşların sağduyulu olmaya davet eden Tollu, vatandaşları uyardı.

Hakkâri Dağlıca’da meydana gelen hain saldırıda şehit ve yaralı askerlerimizin sayısı hakkında net bir bilgi alınamıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, terör olaylarına artık bir son verilmesi ve bu hain saldırıların artık durdurulmasını gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşları dikkatli ve sağduyulu olmaya davet eden Başkan Tollu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk milletinin birlik ve beraberliğini sekteye uğratamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz bu vatanı şehitlerimizin kanlarıyla kazandık ve kanımızın son damlasına kadar da hiçbir güce böldürmeyeceğiz. Vatan evlatlarının, ciğerparelerin şehit olması insan olarak elbette bizi üzüyor. Ama biz şehitlerimizin ölmediği ilahi müjdesiyle, millet olarak kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizle hainlere en güzel cevabı vermeliyiz. Bu bir oyundur. Oyunun içine vatandaşlarımızı çekmeye çalışıyorlar. Lütfen dikkatli olalım. Uyanık olalım ve oyuna gelmeyelim. Ülkemizde bir iç savaş çıkarmaya çalışanların bu tuzaklarına düşmeyelim. Bizim ihtiyacımız olan tek şey; her zaman, her açıklamamızda vurguladığımız gibi; birlik ve beraberliktir. Kenetlenmemiz lazım. Bu hain saldırıları tüm benliğimizle, nefretle kınıyoruz. Yüce yaradan birliğimizi, dirliğimiz bozdurmasın. Hainlere, düşmanlara fırsat vermesin. Lütfen çok dikkatli olalım ve bu oyunlara alet olmayalım. Herkesi bir kez daha sağduyulu, dikkatli olmaya davet ediyorum.”

Tollu mesajını tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dileyerek sonlandırırken, “Yüce milletimizin başı sağ olsun” dedi.