ERDEMLİBELEDİYESİ’NDEN HACIALANI’NDA MUHTEŞEM 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

Erdemli Belediyesi “Geleneksel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları”nı Hacıalanı Yaylası’nda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Etkinliğin gündüz bölümünde güreş müsabakaları gerçekleştirilirken akşam programında ünlü pop sanatçısı Gülşen sahne aldı. Yeni ve eski parçalarını seslendiren sanatçımeydanı dolduran kalabalığı adeta coşturdu. Erdemli Belediyesi, gelenekselleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında muhteşem bir organizasyona daha imza attı.

Etkinliğin gündüz bölümünde ata sporu güreş müsabakaları gerçekleştirildi. Hayli çekişmeli geçen müsabakalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Müsabakalarda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan eski Milletvekillerinden Yalçın Kaya, “Zafer bayramı dolayısıyla bu gençlerimizin ata sporumuz güreşi yaşatmaları ve gelecek nesillere aktarmaları için verdiği gayretlerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

MHPİlçe Başkanı Bekir Özsu’da 30 Ağustos’un büyük bir zafer olduğunu belirterek,“30 Ağustos’un coşkusunu kutlamak, sahiplenmek, hepimizin vazifesidir” diye konuştu.

Etkinliklerin akşam bölümünde bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da Erdemli’yi geliştirmek ve tanıtmak zorunda olduklarına dikkat çekti.

Erdemli’nin tanıtımının yapılmadan Erdemli’yi geliştirmenin mümkün olmayacağını ifade eden Başkan Tollu, “Biz bu yaylalarımızı tanıtıyoruz ki Erdemli’de yaylalarımız gelişsin. Hacıalanı Yaylası’nın son 5 yılda kat ettiği mesafeyi sorsak, herkes bu ciddi mesafeyi fark edecektir. 30 Ağustos programlarını vesile kılarak düzenlediğimiz programlarla hem insanlarımızı birarada tutuyoruz, hem de Erdemli’nin merkezini ve yaylalarını dünyaya tanıtma gayreti içinde oluyoruz”dedi.

İlçenin hızlı gelişimine de değinen Başkan Tollu, “Bu tanıtımın neticesindedir ki Allah’a binlerce şükürler olsun, Mersin istatistiklerine göre Erdemli Mersin’in en hızlı büyüyen ilçesi konumunda.İnşallah biz çalışma arkadaşlarımızla, belediye meclis üyelerimizle sizin gibi Erdemlimizin vefakar, cefakar, kadirşinas insanlarıyla el ele günül günüle vererek Erdemlimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için gayretimiz sürüyor.

Erdemli’mizin eksiklerini bir bir tamamlayarak, herkesin gurur duyduğu, herkesin övündüğü, yaşamaktan haz duyduğu bir kent haline getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından da ünlü pop sanatçısı Gülşen sahne aldı.

Ünlü Sanatçıya Türk Bayrağı ve Yörük yaşantısını konu edilen bir tablo hediye eden başkan Tollu, “Böylesine anlamlı bir günde Erdemlimizi şereflendirdiniz çok teşekkür ediyorum. Erdemli insanı gördüğünüz gibi 30 Ağustos’a kenetlenmiş durumda. Bizde bu anlamlı güne yakışanı yapmaya gayret edeceğiz. Erdemlili insanlarımızın tamamı vatan sevgisi, bayrak sevgisiyle dolu insanlar. Bu tür hasletlerimiz Erdemli’de üst seviyede. Bu hasletlerimizi daha da taçlandırmak adına sizin gibi ülkemize mal olmuş, dünyaya mal olmuş değerli sanatçılarımızla insanlarımız biraraya getiriyoruz. Hoşgeldiniz, iyi ki geldiniz” dedi.

“İyi ki bizde buradayız” diyen sanatçı Gülşen, kendisine hediye edilen Türk bayrağını alarak, “En güzeli, daha güzel ne olabilir ki” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” diyen Gülşen yaklaşık 1 saat kaldığı sahnede en sevilen eski ve yeni parçalarıyla meydanı dolduran kalabalığı adeta coşturdu.