ERDEMLİ’DE BELEDİYE GIDA İŞLETMELERİNİ DENETLİYOR

Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptıkları kaldırım işgallerini önleme çalışmasından sonra, işyerleri ve ürün denetimlerine devam ediyor. Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve market denetimlerinde temizlik, ürün gramajları ve ürünlerin son kullanım tarihleri gibi konuları kontrol eden ekipler, işletmelerin ruhsatlarını da inceliyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının Erdemli’de halkın daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu söylerken, halk sağlığının önemine vurgu yaptı.

İlçe genelinde yaptıkları kaldırım işgallerini önleme çalışmasıyla halkın takdirini toplayan Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri, şimdi de de periyodik olarak gerçekleştirdikleri fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta, imalathaneler ve marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Halkın sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, denetimlerde en çok temizliğe, gramaja ve son kullanım tarihi konularına önem verdiklerini söyledi. Amaçlarının daha düzenli ve daha sağlıklı bir Erdemli olduğuna dikkat çeken Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmesi konusunda çok hassas çalıştıklarını kaydetti.

İlçede bulunan tüm işyerlerinin denetlendiğini ama özellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri çok hassas incelediklerini belirten Tollu, “vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından işyerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. Tüketilen gıdaların hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi,  çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle beraber belli periyotlarda işyerlerimiz denetlenmektedir. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartlar yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır” dedi.

Yapılan açıklamalarda denetimlerin sıklaşarak devam ettiği belirtilirken, evraklarında eksik bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydedilirken; halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelere ceza yazılacağı, aynı durumun devam etmesi halinde ise kapatma cezasının verileceği ifade edildi.

Video için Tıklayınız ....