ERDEMLİ’DE BELEDİYENİN SANAT KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Erdemli Belediyesi vatandaş odaklı hizmetlerine hız katıyor. Belediye bünyesinde sanat kursları açan kursların tanışma toplantısı yapıldı. Vatandaşlar tarafından açılması istenilen kursları tespit ederek talep düzeyine göre sırasıyla açtıklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu anlayış çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Erdemli Belediyesi kültürel ve sanatsal kurslarla ilgili tanımla toplantısı düzenledi. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu önemli açıklamalarda bulundu. Yaptıkları tüm hizmetleri Erdemli’nin kalkınması ve gelişmesi için yaptıklarını belirten Tollu, Erdemli’nin gelişmesi için her türlü yeniliği ve ayrıntıyı inceleyerek faydalı bulduklarını hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Özellikle onların yapılmasını istedikleri hizmetleri yapmak bizim için çok özel. Biz yaptığımız bütün hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Erdemli’yi başarıya ulaştırabilmek için çok çalışıyoruz. Kültür Merkezi Projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı. Bu açılan kurslar da bu planın bir parçasıdır. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması adına projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Çünkü biz ilklerin belediyesiyiz. Erdemli’ye ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz.” Başkan Tollu sözlerini açılan kurslara ilgi gösteren vatandaşlara tebrik ve teşekkürlerini sunarak noktaladı.

SANATSAL KURSLARA AĞIRLIK VERİLİYOR

Toplantıya yapılacak olan çalışmaların eğitimcilerinin yanı sıra belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kamil Boran da katılarak çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Yapılan açıklamalarda belediyeciliğin sadece yol, su, asfalt gibi fiziki hizmetlerden ibaret olmadığı, Erdemli’de ilk defa sosyal belediyeciliğin bu dönemde hayata geçirildiği kaydedildi. Bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceği dile getirilirken, müracaatların belediye halkla ilişkiler servisi çözüm masasına yapılabileceği belirtildi. Resim, tiyatro ve çağdaş halk danslarıyla başlayan kursların, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, gazetecilik, yazarlık, müzik, tenis ve yabancı dil kurslarıyla devam edeceği bildirildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda belediye başkanı Tollu, sorulan soruları tek yanıtlayarak, öenmli bilgiler verdi.