Erdemli'de Boks Finali Heyecanı Yaşandı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda final müsabakaları yapıldı. 10 sıklette gerçekleştirilen müsabakalarda en çok madalya kazanan takım Fenerbahçe oldu. Şampiyonaya Ana sponsorluğu ise Erdemli Belediyesi yaptı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen şampiyonada 46-49 kiloda Mert Karakılıç altın, Batuhan Çiftçi gümüş ve Kadem Topçu ile Tugay Öner bronz madalya, 52 kiloda Ömer Koç altın, Hakan Çiğdem gümüş ve Uğurcan yanardağ ile Cumali Şehri bronz madalya, 56 kiloda Ahmet Mıcık altın, Mücahit Bayram gümüş ve Ahmet rahman Yanar ile Gökhan Aydın bronz madalya, 60 kiloda Volkan Gökçek altın, Onur Arslan gümüş ve Ramazan Esen ile Yunus Emre ceylan bronz madalya, 64 kiloda Adem Furkan Avcı altın, Ali Melih Özsarı gümüş ve Emre Kaan Özyol ile Yunus Yıldız bronz madalya, 69 kiloda Tugay Erdemir altın, Oğulcan Öztürk gümüş ve Batuhan Kılıç ile Efkan Sivrikaya bronz madalya, 75 kiloda Mustafa Atmaca altın, Volkan Karslı gümüş ve İzzet Arabacı ile Fırat Karakuş bronz madalya, 81 kiloda Mehmet Ufuk Tekneci altın, Muhammet Aydın gümüş ve Resul Küçük ile Furkan Kundur bronz madalya , 91 kiloda Muhammet Baki Yalçın altın, Timur Çınar gümüş ve Halil Ocaktan ile Ergülcan Akıncıoğlu bronz madalya, +91 kiloda ise İbrahim Demirezen Altın Eren Uzun Gümüş ve Hüseyin Özdündar ile Vural Nuhoğlu bronz madalya almaya hak kazandı.

BELEDİYE BAŞKANI TOLLU’DAN ŞAMPİYONLARA KURAN-I KERİM VE TÜRK BAYRAĞI
Şampiyona da düzenlenen madalya törenlerinde madalyalarını alan sporculara Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Ticaret odası Başkanı Orhan Sarı ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç hediyeler verdi. Başkan Tollu madalya alan tüm sporculara Kur’an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye ederken, ETSO Başkanı Sarı altın taktı. EZO Başkanı Gürgenç ise Narenciye tanıtımı yaparak bütün sporculara limon dağıttı. Başkan Gürgenç 600 file limon dağıtıldığını belirterek narenciyenin her alanda tanıtımını sürdüreceklerini söyledi. Şampiyonanın ana sponsoru Erdemli Belediyesi oldu.

MİNİKLERDEN KONSER
Şampiyona öncesi seyircilere ve sporculara mini bir konser veren Limonlu İlköğretim Okulu Müzik Kolu öğrencileri bol bol alkış aldı. Müzik Öğretmeni Onur Özten’in hazırladığı öğrencilerin Türk halk müziği ve türkülerden oluşan konseri yaklaşık yarım saat sürdü.

“BU ŞAMPİYONA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Şampiyona sonrasında bir değerlendirme yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Dünya Şampiyonası öncesi bizim için çok önemli bir şampiyona oldu. Aynı zamanda gençlik olimpiyatları var bu sene onunda seçmeleri olacak Bulgaristan’da. Bu seçmeler öncesinde sporcularımızın performansını görmüş olduk. İnşallah bu sene yapılacak olan bu seçmelerde bu sporcularımız içerisinden milli takımımızı temsil edecek sporcularımız çıkacaktır” dedi.

Yapılan şampiyonanın Avrupa şampiyonlarından farkının olmadığını da ifade eden Başkan Gözgeç, “Türkiye Boks Federasyonu hep ilkleri yapmaya devam ediyor. Şuanda bizim yapmış olduğumuz Türkiye Şampiyonası değil, bir dünya şampiyonası havasında. Bundan sonra bütün şampiyonalarımız bu şekilde olacak. Tüm boks camiasına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu güzellikler oluyor. En ufak bir nahoş hadise olmadan bu şampiyonanın tamamlanmasından dolayı büyük keyif duyuyoruz” diye konuştu.

EN ÇOK MADALYA FENERBAHÇE’DE
Şampiyonada en çok madalya alan takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’ye gösterdiği bu başarıdan dolayı kupa takdim edildi. Şampiyonayı değerlendiren Fenerbahçe Spor Kulübü boks antrenörü Ali Çıtak ise, “Bir çoğu milli takımda oynayan sporcularımızdır. 13 sıklette bu şampiyonaya katıldık. 3 şampiyonluk 2 tane ikincilik ve 3 tane de bronz madalya aldık. Boksta Türkiye’de bir numarayız diyebilirim. Ama bu madalya sayısını biz çok az bulduk. En az dört şampiyonluk bekliyorduk ama üç oldu. O bakımdan da biraz buruk bir şampiyona oldu bizim için. Ama ileriye dönük sporcularımızın performansını gördük. Bu bizim için iyi oldu. Burada derece alan sporcular gençlik olimpiyatlarına ve dünya şampiyonalarına gidecekler. Kulübümüzden 3 ve ya 4 sporcu orada Türkiye’yi temsil edecek. Alınan başarılar Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.