ERDEMLİ’LİLER BELEDİYENİN DÜZENLEDİĞİ AŞURE ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Erdemli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Aşure etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Belediye tarafından, Erdemli Alyans Düğün Salonunda düzenlenen Aşure etkinliğine Erdemli’liler yoğun ilgi gösterdi. Böyle günlerin bir araya gelmek için çok güzel fırsatlar olduğunu vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara bizzat aşure ikram etti.

Erdemli Belediyesi geleneksel Aşure etkinliği programı bu yıl Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Vatandaşların, belediye personeli ve ailelerinin katıldığı Aşure programında Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun yanı sıra MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem ve MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu da birer konuşma yaptı. Aşure ikramının ardından söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli Belediyesi olarak böylesine programları düzenlemekten ve vatandaşlarımızı bir araya getirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Amaçlarının vatandaşları bir araya getirerek birlik ve beraberlik mesajı vermek olduğunu söyleyen Tollu, programa yoğun katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Kendilerinin belediye olarak Erdemli için çok güzel hizmetler ürettiklerini belirten Tollu, “hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu çerçevede son derece güzel çalışmalara imza attık ve atacağız. Toplumun her kesimi ile bir araya geliyor, ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliği tesis etmeye gayret ediyoruz ” dedi.

Tollu’dan sonra MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, günün anlam ve önemini açıklayıcı bir konuşma yaparak katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda son olarak söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Erdemli Belediyesine böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ettiğini dile getirerek, muharrem ayı hakkında bilgiler verdi. Ülkenin zor günler geçirdiğine değinen Özsu, bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydederken, dini ve milli değerlerin insanları birleştirici özelliği bulunduğunu da hatırlattı. Mersin’de büyükşehir belediye başkanı Burhanetin Kocamaz’ın ve tüm ilçe belediye başkanlarının Mersin ortak paydasında buluştuğunu ifade eden Özsu, herkesin birlik ve beraberlik konusunda daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve belediye meclis üyelerinin vatandaşlara kendi elleri ile aşure ikram ettikleri programda, konuşmaların ardından Grup Kervan İlahi Grubu,  vatandaşlara ilahi dinletisi sundu.