HOCALI’YI UNUTTURMAMALIYIZ

Başkan Tollu’dan Hocalı açıklaması HOCALI’YI UNUTTURMAMALIYIZ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Hocalı katliamının yıldönümü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında soykırımın insanlık suçu olduğunu kaydeden Başkan Tollu, sözde Ermeni katliamını hakkında bir netliğin olmamasına rağmen, Hocalı katliamının gün gibi ortada olduğunu vurguladı. Tollu açıklamasında, Hocalı katliamı ve bunun gibi diğer tarihi hadiselerin devamlı gündemde olması gerektiğini ve bu konuda tarihsel bilinçlendirmenin devamlı surette yapılması gerektiğini savunarak, herkesi tarihe sahip çıkmasını istedi.

Ermenilerin Azerbaycanlı soydaşlarımıza yapmış olduğu ve tarihte Hocalı katliamı olarak geçen Hocalı soykırımının insanlığın işlediği en büyük soykırımlardan birisi olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamasında bu katliamla ilgili hiçbir şeyin gizlenemediğini ve tüm gerçekliği ile ortada olduğunu söyledi. Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak, net bilgilerin olmadığını ve tamamen yalana dayalı olduğunun altını çizen Tollu, “Ermeni soykırımı kocaman bir yalan. İçinde uluslararası çıkarlar var. Amaç, Türkiye’yi ve milletimizi zor durumda bırakmaktır. Bugün Azerbaycan topraklarının bir kısmı Ermeni işgali altındadır. Birçok Azerbaycanlı esaret altındadır. Bölgede çatışmalar sürmektedir. Sözde Ermeni soykırımı için kanunlar çıkaran Avrupa ve Amerika’nın, Hocalı katliamı ile ilgili olarak kıllarını kıpırdatmadıklarına şahit oluyoruz” şeklinde tepki verdi.

Tüm dünyada soykırımlar hakkında tarihin sayfalarında bilgiler olduğunu belirten Tollu, başta kendileri olmak üzere herkesin bu hakikatleri iyi bilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tarihini bilmeyen bir milletin her türlü suçlamaları baştan kabul etmiş sayılacağına dikkat çeken Tollu, böyle bir durumda Filistin örneğinde olduğu gibi toprakların milli topraklar konusunda sıkıntılar yaşanabileceğini savundu. Bu bağlamda gençlere ve çocuklara doğru tarih bilincinin aşılanması gerektiğini ifade eden Tollu, bunun son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Tükiye’nin mazlum milletlerin savunucu ve temsilcisi olduğunun ve tarihin gerçek sayfalarında bunun yer aldığının altını çizen Tollu, açıklamasında kendilerinin soykırım yapmadıklarını aksine dünyanın her bir köşesinde soykırıma maruz kaldıklarına vurgu yaptı. Bugün bile Çin’de, Azerbeycan’da, Kerkük’te ve birçok yerde bu soykırımların devam ettiğini savunan Tollu, “insanlığa bunu reva görenleri kınıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.