KARAHIDIRLI’DA BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ HATIRA ORMANI KURULDU

Erdemli Belediye Başkanlığı, MHP Erdemli İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Erdemli İlçe Başkanlığı tarafından ülkücü hareketin lideri Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in vefatının 21. yıl dönümünde anısına Erdemli’nin Karahıdırlı Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu. Karahıdırlı’da hatıra ormanının fide dikme törenine Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, Park ve Bahçeler Müdürü Devlet Doğukan Altıntaş, Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Altunçiçek, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, Ülkü Ocakları Erdemli İlçe Başkanı Cevat Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi, Ortaöğretim Masası öğrencileri, Orman İşletme Müdürü Memurları, Karahıdırlı Muhtarı Yakup Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK’ÜN UMUDU, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ TÜRK MİLLETİ VAR OLDUKÇA YAŞAYACAKTIR

Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 21. yıl dönümünde anısına Erdemli’nin Karahıdırlı Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturulmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Merhum Alparslan Türkeş’in, bu ülke ve millet için çok çileler çektiğini vurgulayarak, kendilerine düşen birçok görev ve sorumluluk olduğunun altını çizdi. Başkan Tollu, “Bu hareketin mensupları hiçbir zaman gün yüzü görmemiştir ve hiçbir zaman rahat bir hayat sürmemişlerdir. Bunun en güzel örneği rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’tir. Düşünebiliyor musunuz, bunca çile, bunca ıstırap, bunca gözyaşı, bunca idam sehpasında yargılanmalar, kuru bir particilik uğruna yapılabilir mi? Asla yapılamaz. Ölüm ne kadar zor bir şey değil mi? Ama insanın ölüme koşarak gitmesi, bu davayı Allah davası olarak benimsediği içindir. Merhum başbuğumuzun hayatını kuru bir particilik etrafında değerlendirmek asla mümkün değildir. Burada hatıra ormanında dikilen fidanların yeşermesi ve büyümesiyle beraber Türk’ün umudu, Türk Milliyetçiliği Türk Milleti var oldukça yaşayacaktır. Dünya Türklüğünün öncüsü son Başbuğ Ülkücü Hareketin Lideri Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i vefatının 21. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz’’ diye konuştu.

BEKİR ÖZSU: BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ GERÇEK BİR DAVA ADAMI

“Bütün hayatını davasına adayan ve gerçek bir dava adamı olarak bizlere örnek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i Hakk’a yürüyüşünün 21. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu ise “Merhum Başbuğumuz, milli devlet ve milli kimliği geniş kitleler tarafından benimsenmesine yol açan bir siyaset ve devlet adamı olarak tarihin sayfalarındaki yerini almıştır” açıklamasına yer vererek, geleceğin Milliyetçi Türkiye’si için Alparslan Türkeş attığı tohumların filizlenmeye başladığını fakat daha fazla çalışmaya ihtiyacı olduklarını savunarak herkesi birlik ve beraberliğe davet etti.