MUHTEŞEM ETKİNLİK

Erdemli Belediyesi, belediye meydanı açılışını çamlıkta düzenlediği muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirdi. Hüseyin Kâğıt ve Atilla Yılmaz konserinin yapıldığı açılış programında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediyenin hizmetlerinin devam ettiğinin altını çizerek, yeni hizmetlerle Erdemli’nin şahlanacağını vurguladı.

Erdemli Belediye Meydanının açılışı yapıldı. Erdemli Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen etkinlikte, kurbanlar kesildi. Meydana kurulan kazanlarla vatandaşlara kavurma pilav ikram edildi. Sanatçılar Hüseyin Kâğıt ve Atilla Yılmaz konser verdi. Ozanlar şiirler okudu. 10 binler meydanı doldurdu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “hizmetlere devam” mesajı verdi.

Programda ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu söz aldı. Erdemli’de hizmet denilince akla MHP’li Belediye Başkanları geldiğini kaydeden Özsu, amaçlarının sadece insan hizmet etmek olduğunu ve kadrolarının bu şekilde hareket ettiğinin altını çizdi. Türkiye’nin en başarılı belediyelerinin MHP’li belediyeler olduğu vurgusus yapan Özsu, özellikle de Mersin’in bunun en canlı örneği olduğunu ifade etti. Yıllardır Tarsus’un son derece iyi bir şekilde yönetildiğini kaydeden Özsu, bu başarısından dolayı Burhanettin Kocamaz’ın halkın teveccühü ile bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini dile getirdi. Diğer taraftan Toroslar’ın, Anamur’un, Çamlıyala’nın ve daha birçok belediyenin iyi yönetildiğini kaydeden Özsu, Mersin ilçelerinde MHP’nin 9 ilçe kazanarak şampiyon olduğunu hatırlatarak sözlerine son verdi.

HİZMETLERE DEVAM

Programda daha sonra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu bir konuşma yaptı. Tollu konuşmasında, sıkça hizmet vurgusu yaparken, herkesi kucaklayan, kimseyi ayırt etmeyen bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi. Son 5 yıl içerisinde hizmetlerin sunumunda bu anlayışın hâkim olduğunu ifade eden Tollu, bu sayede başarıyı yakaladıklarını kaydetti. Erdemli’nin hizmete susamış bir yer olduğunu fakat hak etmesine rağmen, kendi dönemlerine kadar belediye hizmetleri noktasında hak ettiğini alamadığını vurgulayan Tollu, 1994–2004 arasında alınan hizmetlerin üzerine sadece kendi dönemlerinde belediye hizmeti yapıldığını belirtti. Erdemli’nin bu bağlamda acil olan hizmet açığının özellikle de sınırların genişlemesi ile daha da büyüdüğünü vurguladı. Fakat son 5 yılda kendilerinin yaptığı hizmetlerden dolayı yeni dönemde daha çok hizmet edeceklerini söyleyen Tollu, vatandaşların kendilerine güvendiğini ve bu güveni boşa çıkarmayacaklarını kaydetti.

Başkan Tollu’nun konuşmasının ardından sanatçı Atilla Yılmaz sahne aldı. Söylediği şarkılarla sevenlerini coşturan Atilla Yılmaz’a Belediye Başkanı Tollu, plaket ve Türk Bayrağı armağan etti.

Atilla Yılmaz konserinden sonra MHP Mersin Milletvekili Ali Öz bir konuşma yaptı. Öz konuşmasında seçimlerde kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür ederken, seçim döneminde azimle çalışanlara da şükranlarını sunduğunu ifade etti. Bundan sonrası için de tüm Mersin’de olduğu gibi Erdemli’de de hizmetlerin devam edeceğini belirten Öz, vatandaşlardan Başkan Tollu’ya sahip çıkmasını isteyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından belediye meclis üyelerine Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin gelişmesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Programda son olarak ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sahne aldı. Söylediği şarkılarla hayranlarına unutulmaz anlar yaşatan Kağıt, böylesine güzel bir ortamda bulunduğu için ve kendisini hayranları ile buluşturan Başkan Tollu’ya teşekkür etti.