Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda final müsabakaları yapıldı. 10 sıklette gerçekleştirilen müsabakalarda en çok madalya kazanan takım Fenerbahçe oldu. Şampiyonaya Ana sponsorluğu ise Erdemli Belediyesi yaptı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen şampiyonada 46-49 kiloda Mert Karakılıç altın, Batuhan Çiftçi gümüş ve Kadem Topçu ile Tugay Öner bronz madalya, 52 kiloda Ömer Koç altın, Hakan Çiğdem gümüş ve Uğurcan yanardağ ile Cumali Şehri bronz madalya, 56 kiloda Ahmet Mıcık altın, Mücahit Bayram gümüş ve Ahmet rahman Yanar ile Gökhan Aydın bronz madalya, 60 kiloda Volkan Gökçek altın, Onur Arslan gümüş ve Ramazan Esen ile Yunus Emre ceylan bronz madalya, 64 kiloda Adem Furkan Avcı altın, Ali Melih Özsarı gümüş ve Emre Kaan Özyol ile Yunus Yıldız bronz madalya, 69 kiloda Tugay Erdemir altın, Oğulcan Öztürk gümüş ve Batuhan Kılıç ile Efkan Sivrikaya bronz madalya, 75 kiloda Mustafa Atmaca altın, Volkan Karslı gümüş ve İzzet Arabacı ile Fırat Karakuş bronz madalya, 81 kiloda Mehmet Ufuk Tekneci altın, Muhammet Aydın gümüş ve Resul Küçük ile Furkan Kundur bronz madalya , 91 kiloda Muhammet Baki Yalçın altın, Timur Çınar gümüş ve Halil Ocaktan ile Ergülcan Akıncıoğlu bronz madalya, +91 kiloda ise İbrahim Demirezen Altın Eren Uzun Gümüş ve Hüseyin Özdündar ile Vural Nuhoğlu bronz madalya almaya hak kazandı.

BELEDİYE BAŞKANI TOLLU’DAN ŞAMPİYONLARA KURAN-I KERİM VE TÜRK BAYRAĞI
Şampiyona da düzenlenen madalya törenlerinde madalyalarını alan sporculara Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Ticaret odası Başkanı Orhan Sarı ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç hediyeler verdi. Başkan Tollu madalya alan tüm sporculara Kur’an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye ederken, ETSO Başkanı Sarı altın taktı. EZO Başkanı Gürgenç ise Narenciye tanıtımı yaparak bütün sporculara limon dağıttı. Başkan Gürgenç 600 file limon dağıtıldığını belirterek narenciyenin her alanda tanıtımını sürdüreceklerini söyledi. Şampiyonanın ana sponsoru Erdemli Belediyesi oldu.